Kuoreksenniemi_logo   FINENG | LehdistöKäyttöehdot
- - -
Harrastemahdollisuudet Nähtävyydet   .
- - . - - . - -

Nähtävää lähiseudulla


Kuoreksenniemen lähiympäristö tarjoaa myös paljon nähtävää ja koettavaa, ohessa muutamat polttavimmat esimerkit.

Lisää matkailun linkkejä osoitteissa

www.travel.imatra.fi,
www.travel.mikkeli.fi ja
www.bluewhite.fi

.
N�ht�vyydet 
- 

Kulttuurinystävän Mikkeli

Mikkelin merkittävimpiä kulttuuritapahtumia ovat vuosittain Pietarin Mariinski –oopperan varaan rakentuvat Mikkelin musiikkijuhlat sekä Ballet Mikkeli –tapahtuma. Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on muutoinkin yksi kulttuurielämän keskipiste. Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla tuo mainetta koko seutukunnalle. Katso tarkemmat tiedot: www.mikkeli.fi ja www.balletmikkeli.com

Baletista voi nauttia myös Savonlinnan Balettijuhlilla Olavinlinnassa. www.savonlinnaballet.net

 

. - 

Vihreän kullan kulttuuritie

Upeaan luontoon ja henkeäsalpaaviin eteläsavolaisiin maisemiin tutustuu parhaiten Vihreän kullan kulttuuritiellä. Kulttuuritie on läpileikkaus kaskikansan raivaamasta, vesien ja metsien muovaamasta eteläsavolaisesta maisemasta. Se kulkee Saimaan rantoja myötäillen 400 kilometrin matkan Mäntyharjun, Punkaharjun, Mikkelin ja Savonlinnan seuduilla. Reitin varrella on nähtävyyksiä, hiljaisia kyläteitä, alueen arvokasta kulttuurihistoriaa sekä paikallisia kulttuuritapahtumia ja palveluja.

www.kulttuuritie.net

- 

Suvorovin kanavat

Näyttävät Suvorovin kanavat ovat venäläisten 1790-luvulla Saimaalle rakentamia kanavia. Ne rakennettiin osaksi Venäjän länsirajan puolustuslinjaa, laivaston purjehdusväyliksi Savonlinnan Olavinlinnasta Lappeenrantaan. Kanava-alueille sijoitettiin omat varuskunnat, joiden tehtävänä oli liikenteen valvonta ja alueen suojelu hyökkäyksen varalta. Arvokkaasta kulttuurihistoriallisesta kohteesta on tullut alueen merkittävä matkailunähtävyys.

www.nba.fi/projektit/suvorov

- 

Museolaiva s/s Wenno

Museolaiva s/s Wenno on aito höyrylaiva, jonka risteilyjä voi tilata vaikkapa juhlien järjestämiseen tai muuten vaan maisemiin tutustumiseen. Höyrylaiva s/s Wenno on rakennettu vuonna 1907 ja se on ainoa Saimaan suuresta tervahöyrylaivastosta säilynyt rautarunkoinen höyrylaiva. S/s Wennon tilausristeilyjä järjestää Puumalan veneseura ry.

www.puumala.fi/wenno/wenno.htm

- 

Pistohiekan lava

Legendaarinen Pistohiekan lava Kun tanssijalkaa vipattaa, ota suunta kohti legendaarista Pistohiekan lavaa. Maankuulu Pistohiekan lava eli Pistis on tanssittanut vuosien mittaan tuhansia ja taas tuhansia juhannuksen juhlijoita. Lava oli aikanaan myös eri kylien poikien välienselvittelytanner. Romanttisissa maisemissa viihtyy kovempikin kundi.

www.pistohiekanlava.net

- 

Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlista on kasvanut vuosikymmenien aikana kuukauden mittainen musiikkifestivaali, joka on yksi tunnetuimmista ja kansainvälisesti kiinnostavimmista tapahtumista Suomen kesässä. Juhlien oopperoissa ja konserteissa käy vuosittain noin 60 000 vierasta, joista ulkomaalaisten osuus on neljännes. Monet ulkomaiset oopperanystävät ovat menettäneet sydämensä Olavinlinnan ainutlaatuiselle miljöölle ja siellä esitetyille oopperoille ja tulevat kesäkaupunkiin vuodesta toiseen.

www.operafestival.fi

- 

Imatra Big Band Festival

Vuosittain heinäkuussa järjestettävällä Imatra Big Band Festivalilla kuullaan Big Band -musiikin lisäksi myös jazzia, bluesia, soulia ja muita kevyen musiikin lajeja. Tarjolla on myös paljon ilmaistapahtumia.

www.ibbf.fi