Kuoreksenniemi_logo   FINENG | LehdistöKäyttöehdot
- - -
Harrastemahdollisuudet Nähtävyydet   .
- - . - - . - -

Tekemistä jokaiselle

Kuoreksenniemellä ja sen ympäristössä ulkoiluharrastuksista ei ole pulaa, olipa sitten kevät, kesä, syksy tai talvi.

.
Kuoreksenniemi
-

Kuoreksenniemelle valmistuu sinun käyttöösi beach volley-kentät ja hiihtoladut. Saimaa ja muu ympäröivä luonto itsessään tarjoavat monipuolista tekemistä vaelluksesta kalastamiseen, metsästykseen, suunnistukseen, pyöräilyyn, melontaan, veneilyyn, purjehdukseen ja uimiseen.

Syksyllä metsän antimia voi kerätä marjastaen ja sienestäen ja talvella alueen hiihtoladut vetävät ulkoilijoita puoleensa.

. -
-

Kaloja narraamaan

Saimaa on kalastajalle varsinainen apaja, joka tarjoaa antimiaan kesät talvet. Saimaassa on noin 30 eri kalalajia, joten koukkuun saattaa tarttua mitä tahansa aina Saimaan omasta järvilohesta miekkasärkeen tai kampelaan. Laajat omat vesialueet tarjoavat erinomaiset puitteet kalastukselle -omin toimin tai ohjatusti.

-

Vesille mieli!

Kuoreksenniemen rannasta pääset eri vesistöjä pitkin aina Viipuriin tai Itämerelle saakka! Kuoreksenniemen yhteinen venelaituri ottaa vastaan myös veneilevät vieraat. Saimaa on myös purjehtijoiden järvi.

-

Koe suomalainen sauna

Saunasta on kiva pulahtaa suoraan kirkkaaseen järveen tai talvella hyiseen avantoon. Saunomiseen liittyy suomessa paljon rituaaleja – jokainen voi kuitenkin luoda täällä aivan omat rituaalinsa, täysin omien mieltymystensä mukaisesti.

-

Puumalassa laajat harrastusmahdollisuudet

Jos luonnon rauhallisuus alkaa kyllästyttää, Kuoreksenniemellä, Sahanlahdessa ja lähialueella riittää vipinää. Puumalan keskustasta löytyvät urheilukenttä, jääkiekkokaukalo, uimala, retkeilyreitit, pesäpallokenttä ja urheiluhalli. Lähin golfkenttä sijaitsee Imatralla.

Lähiseudun kulttuuritarjonta on monipuolinen. Puumalan kunta järjestää aktiivisesti esimerkiksi konsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä, ja kirjaston tarjonnasta löytyy kirjoja joka lähtöön. Tunnetut musiikkitapahtumat niin Savonlinnassa kuin Mikelissäkin ovat vuoden kohokohtia.

Lisätietoa Puumalan tapahtumista ja aktiviteeteista www.puumala.fi